Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Γλυκά ψωμάκια 'Σαλιγκάρια'

Αφράτα, γλυκά ψωμάκια με κρέμα βανίλιας και σταφίδες.



Τι χρειαζόμαστε:

500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
2 αυγά
125μλ. γάλα χλιαρό
100γρ. λιωμένο βούτυροΓια την κρέμα
60γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλιας
750μλ. γάλα
100γρ. ζάχαρη
50γρ. σταφύδες
μαρμελάδα βερύκοκο



Πως το κάνουμε:
Σ'ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε την ζύμη για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ, τυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσεi.
Σ'ένα φλυτζάνι διαλύουμε 50μλ. γάλα και άνθος αραβοσίτου. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Kαι αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 40 με 60 εκ. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα μας και μουλιασμένες σταφίδες. Τυλίγουμε σε ρολό απο την κοντή πλευρά. Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 2.5εκ. πάχος.
Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν. Ψήνουμε στους 190- 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσουν
Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα. Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο, αμέσως με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

Διαβάστε περισότερο: Γλυκά ψωμάκια 'Σαλιγκάρια' http://www.sintagespareas.gr/sintages/glika-psomakia-saligkaria.html#ixzz2LoFcZO99






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου