Κυριακή 25 Αυγούστου 2013
Τιραμισού με παντεσπάνι
Άπαιχτη σοκολατένια γεύση, πολύ ζουμερό, δροσερό και αφράτο.
Τι χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι
10 αυγά
4 βανίλιες
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φαρίν-απ
Μισό φλυτζάνι κοσκινισμένο κακάο
Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια νερό
20 κουταλάκια ζάχαρη
8 κουταλάκια κακάο
4 κουταλάκια νες καφέ
Λικέρ της αρεσκείας μας όπως καλούα κ.λ.π.
Για άσπρη τυραμισού
2 κουτάκια μικρά φιλαδέλφεια
1 κρέμα γάλακτος μικρή
2 αυγά
2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη
Για σοκολατένια τυραμισού
2 κουτάκια μικρά φιλαδέλφεια
3 αυγά
1 βανίλια
μισό σακουλάκι ζάχαρη άχνη
κακάο όσο θέλω
Πώς το κάνουμε:
Μία μέρα πρίν, κάνω το παντεσπάνι: χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που έχω ανακατέψει με το κακάο και τις βανίλιες.Ψήνω στους 170,στις αντιστάσεις για μία ώρα(σε λαδόκολλα).
Την άλλη μέρα φτιάχνω την τυραμισού.
Για την άσπρη τυραμισού: Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη άχνη. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ. Ρίχνω το τυρί στα αυγά και χτυπάω για λίγο να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνω και την σαντιγύ και ανακατεύω για δύο λεπτά, να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
Για την σοκολατένια τυραμισού: Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη. Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Λιώνω το τυρί με ένα πιρούνι και το ρίχνω στα αυγά. Ρίχνω το κακάο, την βανίλια και κατόπιν ανακατέυω την μαρέγκα προσεκτικά.
Κόβω το παντεσπάνι οριζόντια και στρώνω το ένα φύλλο στο ταψί μου, σιροπιάζω με το μισό σιρόπι, σιγά σιγά με ένα κουτάλι. Απλώνω από πάνω την μισή κρέμα που προτιμάμε και στρώνουμε και το άλλο μισό παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με extra κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι το παίρνει όλο το παντεσπάνι. Έχει σίγουρη επιτυχία!!!!!!!!! Είναι τέλειο...
Διαβάστε περισότερο: Τιραμισού με παντεσπάνι http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiramisou-me-pantespani.html#ixzz2cxjPqQfe
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου