Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τρίγωνα Πανοράματος




photo: Mastoras




Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο για άλειμμα


σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
1 κ.σ. λεμόνι


μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Φτιάχνει
17-20 κομμάτια




Πώς το κάνουμε:

1) Φέρνω όλα τα υλικά που χρειάζομαι στον πάγκο εργασίας


2) και το βούτυρο.


3) Ανοίγω το φύλλο κρούστας με την κοντή πλευρά προς τα μένα .


4) Κόβω το κάθε φύλλο κάθετα στη μέση κι αλείφω το ½ του κάθε φύλλου με βούτυρο.


5) Διπλώνω το άλλο μισό φύλλο από πάνω ακριβώς,


6) έτσι έχω μια μακριά λωρίδα.


7) Βουτυρώνω όλη την επιφάνεια πολύ καλά.


8) Αρχίζω να διπλώνω σε τρίγωνο όπως στη φωτο


9) Συνεχίζω διπλώνοντας τις άκρες, απαλά, χωρίς να «πατάω» το φύλλο,


10) ώστε να δημιουργείται τρίγωνο


11) Φροντίζω ώστε οι άκρες να πέφτουν ακριβώς στο κάτω κομμάτι


12) διορθώνω λίγο, αν κάπου έχει ξεφύγει


13) συνεχίζω διπλώνοντας μέχρι το τέλος.


14) Αν περισσεύει λίγο στην άκρη, νοτίζω (υγραίνω) τις άκρες με ελάχιστο νεράκι και διπλώνω απαλά ότι περισσεύει, φτιάχνοντας το τριγωνάκι.


15) Συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα, κατά τον ίδιο τρόπο και στρώνω σε ταψί, αφού τα βουτυρώσω καλά απ’ όλες τις πλευρές.


16) Ψήνω στο φούρνο, στους 220 β. στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν, και μετά χαμηλώνω το φούρνο στους 200 β. μέχρι να πάρουν βαθύ ρόδινο χρώμα (προσοχή αρπάζουν γρήγορα).


17) Αφού κρυώσουν, παίρνω το τριγωνάκι και στη μια του άκρη, κάνω ένα βαθύ άνοιγμα


18) προσεχτικά μη χαλάσει το σχήμα του, κάνω το ίδιο σε όλα τα τριγωνάκια.


19) Εν τω μεταξύ έχω βάλει τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.


20) Σβήνω το μάτι της κουζίνας και βουτάω τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι, γυρνώντας προσεχτικά απ’ όλες τις πλευρές, ν' απορροφήσουν.


21) Τα βάζω στο ταψί πάλι κι όσο σιρόπι μείνει, το ρίχνω από πάνω και τ'αφήνω μια νύχτα να τραβήξουν.


22) Την επόμενη μέρα, βάζω σε κορνέ κρέμα ζαχαροπλαστικής, και γεμίζω προσεχτικά μη σπάσουν τα τριγωνάκια. Τα στοιβάζω προσεχτικά μη λερώσουν μεταξύ τους, σε πιατέλα ή ταψί κλπ.


23) Αν θέλω διακοσμώ με σαντιγύ το άνοιγμα από πάνω, πασπαλίζω με φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο, ή ότι τραβάει η όρεξή σας.


24) Έτοιμα να τα απολαύσουμε! Καλή επιτυχία.



Λίγα μυστικά ακόμα



Προσοχή το γλυκό είναι πολύ παχυντικό με τόσο βούτυρο! Αλλά αρκετά νόστιμο.



Διαβάστε περισότερο: Τρίγωνα Πανοράματος http://www.sintagespareas.gr/sintages/trigona-panoramatos.html#ixzz2gTAPvNN6




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου