Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σπέσιαλ συνταγή για μελομακάρονα




ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι βούτυρο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι του κρασιού αλισίβα (σταχτόνερο)
2 πορτοκάλια (ξύσμα και χυμός)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 κιλό αλεύρι
Καρύδια ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γραμ. μέλι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι,το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και των πορτοκαλιών,την αλισίβα,το κονιάκ,τα κανελογαρίφαλα,το σιμιγδάλι και σιγά σιγά το αλεύρι.
Δεν ζυμώνουμε πολύ το μείγμα για να μείνει αφράτο.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα,τα πιέζουμε λίγο στον τρίφτη για να γίνει το σχέδιο με τις τρύπες και τα βάζουμε στο λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 έως 20 λεπτά.
Από την προηγούμενη το βράδυ έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι, που το ρίχνουμε στα ζεστά μελομακάρονα.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με καρύδια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

- See more at: http://www.apn.gr/fun/receipes-greece/%CF%83%CF%80%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1/#sthash.H3otRght.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου