Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Παϊδάκια Τσικνοπέμπτης με τρία μυστικά





Αν τα φάτε έξω, δεν το συζητάμε.
Αν όμως αποφασίσετε να τσικνήσετε σπίτι σας, προσέξτε τρία βασικά πράγματα.


1. Αποφασίστε ποιό κομμάτι θα αγοράσετε για εσάς και τους καλεσμένους σας

Υπάρχουν παϊδάκια και παϊδάκια, όπως φαίνεται και στον παρακάτω γαλλικό κατάλογο. Ακριβά κομμάτια, φτηνά, λαιμός, μπούτι.



2. Αποφασίστε αν θέλετε να τα φάτε με όλο το λίπος ή αν επιθυμείτε να τα καθαρίσετε λίγο. Μπορείτε να αφαιρέσετε λίπη και πέτσες και να κρατήσετε μόνο το εσωτερικό φιλέτο που είναι και το πιο τρυφερό. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει και μετά να σας κόψει τα παϊδάκια. Κάντε το κάπως έτσι:



3. Βγάλετε τα παϊδάκια από το ψυγείο πολλές ώρες πριν τα ψήσετε. Ρίξτε χοντρό αλάτι και αρωματικά -Ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι- καθώς και πιπέρι. Μην ρίξετε λάδι, ψήστε τα σκέτα σε αλάδωτο γκριλ ή μπάρμπεκιου.

Υ.Γ. Αυτό που φουσκώνει και πειράζει την Τσικνοπέμπτη είναι οι πολλές παλαβές σαλάτες, οι πολλές τηγανισμένες πατάτες και τα ορεκτικά. Οχι τα παϊδάκια!











Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_347.html#ixzz3RRt76aFH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου