Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ειδικά για τους λάτρεις των μακαρονάδων! Με λαχανικά και τυρί χαμηλή σε λίπος και θερμίδες! Απολαύστε την!
Τι χρειαζόμαστε
2 Κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κρεμμυδι
2 σκελίδα(ες) σκόρδο
1 μελιτζάνα
4 τομάτες ξεφλουδισμένες
1 Κουταλιά σούπας μαιντανό
4 Κουταλιά σούπας κρασί ξηρό
400 Γραμμάριο/α μακαρόνια
45 Γραμμάριο/α μοτσαρέλλα χαμηλών λιπαρών
2 Κουταλιά σούπας μαιντανό
Έτοιμο σε
0 ώρες: 30 λεπτά
Δυσκολία
3/10
4
Σερβίρει
Θρεπτικά Στοιχεία
calories 447
Οδηγίες 1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό πάνω από μια λεκάνη. 2. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι στη μελιτζάνα και την αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσει. 3. Ξεπλένουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με μπόλικο νεράκι και τη βάζουμε πάλι στο τρυπητό. 4. Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και αφήνουμε για 1 λεπτάκι. 5. Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι. 6. Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε λίγα λίγα στη σάλτσα ανακατεύοντας. 7. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 2 λεπτάκια. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
http://www.mydietspot.com/recipes/pasta-mozzarella-aubergine/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου