Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Κοκκινιστό αλκοολικό








Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 σφηνοπότηρο (50 ml) τσίπουρο ή τσικουδιά
½ φλιτζ. μαυροδάφνη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρότο τριμμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
15–20 φύλλα φρέσκος δυόσμος
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι








Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το τσίπουρο ή την τσικουδιά.
Προσθέτουμε τα κρασιά, τη ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
Το αλάτι και το δυόσμο τα βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος (το δυόσμο μπορούμε να τον προσθέσουμε και στο σερβίρισμα). http://www.cooklos.gr/syntages/kokkinisto-alkooliko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου