Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Τηγανιά mix στη λαδόκολλα





photo: xaroula


Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο, γευστικό και προπάντων σε βγάζει ασπροπρόσωπο στα δύσκολα

Τι χρειαζόμαστε:


½ κιλό χοιρινό το ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
½ κιλό κότα φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
1-2 σκελ σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνη
3-4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
κύμινο




Πώς το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και ρίχνουμε λίγο κύμινο. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στη μέση του ταψιού (εγώ χρησιμοποιώ μια βαθιά πυρέξ γάστρα).
Βάζουμε κάτω το κρέας και από πάνω ένα ένα τα υλικά με τη σειρά.
Κλείνουμε καλά με σύρμα ή σκοινί ειδικό για φούρνο, να μην φύγουν τα υγρά του.
Το ψήνουμε γύρω στη 1 ½ -2 ώρες στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο κασέρι και σερβίρουμε.
Τρώγεται μέσα από τη λαδόκολλα, ζεστό, και λαχταριστό με όλο του το ζουμάκι. Σε περίπτωση επίσημου τραπεζιού μπορούν να γίνουν ατομικά μικρά πουγκιά ένα για κάθε πιάτο.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/tigania-mix-sti-ladokolla.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου