Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Λαζάνια με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ φέτας από την Αργυρώ


 


Υλικά Συνταγής

18 λαζάνια
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο{
Για τη μπεσαμέλ φέτας}
4 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
1 κιλό γάλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις ντομάτες με το ελαιόλαδο για 15′ και τις αφήνουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις αφρίσει, ρίχνουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2′, ανακατεύοντας, σταδιακά εκτός φωτιάς ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη μισή κρέμα για την επιφάνεια του παστίτσιου.
5. Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτα. Στρώνουμε 6 λαζάνια.
6. Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστους μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και λίγο τυρί κρέμα εδώ κι εκεί. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, κεφτέδες, σάλτσα ντομάτας και τυρί κρέμα.
7. Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
8. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25′ στους 200ºC. Ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Προσοχή, όταν ξεσκεπάσουμε, το κάνουμε σίγα σιγά για να μη χαλάσουμε την κρούστα. Αφήνουμε να σταθεί το παστίτσιο για 15′ και κόβουμε σε κομμάτια. argiro
http://mati-gr.blogspot.gr/2016/11/lazania-me-keftedakia-kai-mpesamel-fetas.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου