Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βατόμουρο





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
120 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμμ. φουντούκι, σε σκόνη
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 μεσαίου μεγέθους αυγό
1 κ.κ. κανέλλα
1 κ.κ. μπέικιν πάουντερ
200-250 γραμμ. μαρμελάδα βατόμουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170οC. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με το φτερό ή το κάπα έως ότου γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Κρατάμε 100 γραμμ. από τη ζύμη και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Την καλύπτουμε με τη μαρμελάδα αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω. Με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει πλάθουμε ένα κορδόνι, το βάζουμε γύρω γύρω στον κενό χώρο που έχει αφήσει η μαρμελάδα και φτιάχνουμε και έναν μικρό δίσκο που τον τοποθετούμε στο κέντρο του γλυκού. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Προαιρετικά πασπαλίζουμε περιφερειακά με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου