Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Μπισκότα κανέλλας




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 500-600 ΓΡΑΜΜ.


225 γραμμ. ζάχαρη μαύρη υγρή


130 γραμμ. βούτυρο


50 ml αβγό (1 μεσαίου μεγέθους αυγό)


300 γραμμ. αλεύρι


1 κ.σ. μαγειρική σόδα


15 γραμμ. κανέλλα σε σκόνη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στο μίξερ ανακατεύουμε με το φτερό όλα τα υλικά έως ότου γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.





Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170οC. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί και πλάθουμε μια μπάλα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στο σχήμα που θέλουμε (με το μαχαίρι ή με κουπ-πατ). Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, αραδιάζουμε επάνω τα μπισκότα και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά.





Tip


• Μπορούμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα για αρκετό καιρό κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί σε χώρο χωρίς υγρασία.


http://www.homefood.gr/food/article.asp?page=2&id=496

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου