Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. ζυμαρικά βίδες
6 αυγά
10 λεπτές φέτες ζαμπόν καπνιστό ή προσούτο
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
½ φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γάλα
½ φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Πως το κάνουμε:
Θα χρειαστούμε μια φόρμα ή ένα βαθύ ταψάκι 22 εκ. διαμέτρου και 9 εκ. ύψους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού.
Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, καρυκεύουμε και τα αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι ή ένα πυρέξ και στρώνουμε πυθμένα και τοιχώματα το ζαμπόν. Προσθέτουμε το μίγμα με τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το τυρί κρέμα που το έχουμε χτυπήσει με το γάλα.
Τα σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ξεφορμάρουμε τη βιδομανιταρότουρτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισότερο: Τούρτα με ζυμαρικά και μανιτάρια http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-me-zimarika-kai-manitaria.html#ixzz27rHo5jSi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου