Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή μηλόπιτα


Για τους λάτρεις του μήλου!!!

Υλικά για 26-28 εκ. ταψί
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
4 αυγά
5 ξυνόμηλα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σούπας ζάχαρη
4 κ.σουπάς γάλα
2 κ.σούπας επιπλέον ζάχαρη
5 κ. σούπας ρούμι ή κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
Συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,

έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη το γάλα, τα αυγά

και σιγά σιγά το αλεύρι.

Βάζουμε το μείγμα σε μια αλευρoβουτυρωμένο ταψί

και τοποθετούμε πάνω στο μείγμα τις φέτες του μήλου και τα ραντίζετε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.

το βάζετε στο βάζετε στο φούρνο για περίπου 40- 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ. Μόλις ροδίσει την βγάζουμε από την κουζίνα και την αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαρμελάδα και ρίχνουμε το ρούμι και την ρίχνετε πάνω στην μηλόπιτα.

Σερβίρετε,

Καλή Επιτυχία!!!
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου