Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τουρλού-Τουρλού

Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο! Η γιαγιά μου, από τον Πόντο, την εφτιαχνε τακτικά όταν ήμουν μικρή και μέχρι και σήμερα ακολουθώ πιστά τη συνταγή της!



Τι χρειαζόμαστε:

2-3 μέτριες πατάτες
2-3 κολοκυθάκια μέτρια
1 μελιτζάνα
1-2 καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
1 κονσέρβα ντομάτες κον κασέ
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
4-5 κουταλιές σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κύβο λαχανικών



Πως το κάνουμε:
Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες, τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, και όλα τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.
10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα



Σερβίρεται με φετούλα ή ελιές και φρέσκο ψωμάκι!

Αν θέλουμε, μπορούμε όταν σοτάρουμε τα λαχανικά να προσθέσουμε λίγη μουστάρδα απαλή. Δίνει υπέροχο άρωμα.

Διαβάστε περισότερο: Τουρλού-Τουρλού http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourloutourlou.html#ixzz2Bk2GRUY9



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου