Κυριακή 14 Απριλίου 2013
Νηστίσιμα Κουλουράκια με Λάδι και Πορτοκάλι
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα...Ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά:
- 2 ποτήρια λάδι (μισό -μισό σπορέλαιο ελαιόλαδο)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
- 1 φλιτζανάκι-σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλιά κανελογαρίφαλλο
- αλεύρι για όλες τις χρίσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 και 1/2 κιλό)
σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υγρά με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά να αφρίσει. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε η ζύμη μας να είναι σφιχτή!
- Αν χρειαστεί ζυμώνουμε λίγο με το χέρι ώσπου να μην κολλάει στα δάχτυλα η ζύμη. Μόλις μπορούμε να πλάσουμε σε κορδόνι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια περνώντας τα κορδόνια από σουσάμι (πασπαλίζουμε την επιφάνεια και περνάμε το κορδόνι πριν το κλείσουμε σε κουλουράκι).
- Αραδιάζουμε σε ταψί αλάδωτο με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στην αρχή κάτω και μόλις βάλουμε το δεύτερο ταψί ανεβάζουμε λίγο πάνω για να πάρουν χρώμα. Χρειάζονται γύρω στα 10-15' λεπτά ανάλογα πάντα και με το φούρνο.
- Τα διατηρούμε σε τάπερ. Γίνονται 4 ταψιά μεγάλα κουλούρια ή περισσότερα αν τα πλάσουμε πιο μικρά.
Διαβάστε περισσότεραhttp://www.sintagesgiagias.info/2013/04/blog-post_10.html#ixzz2QPw1Kxti
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου