Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μηλοπιτάκια γρήγορα και εύκολα: Νηστίσιμη συνταγή


ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κρασί Κουρτάκη
1 πακέτο FARIN -UP ( ίσως και περισσότερο)


για τη γέμιση
5 μήλα κομμένα φέτες
5 κουταλ. σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μήλα χωρίς νερό και προσέχουμε να μη λιώσουν. Αφού πιουν τα υγρά τους και κρυώσουν λίγο τούς ρίχνουμε την κανέλλα. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το καλαμποκέλαιο, το κρασί και το αλεύρι.
Δημιουργούμε μπαλάκια ζύμης τα οποία ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά φύλλα και τα γεμίζουμε με το μείγμα των μήλων. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου