Το ποντιακό πιλάφι Σινώπης θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, σε μια νηστίσιμη παραλλαγή.
Υλικά:
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
2 ½ ποτήρια ζωμός λαχανικών (κύβος)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιά φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι αρακά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
1/2 κ.γ. ατζίκα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Σε 1/2 φλιτζανάκι νερό ρίχνουμε τον κρόκο και τον αφήνουμε 30 λεπτά.
Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα υλικά, και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Προσθέτουμε και τον κρόκο.
Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
πηγη
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/pilafisinopisnhstisimo.html#ixzz2PfH2f4nm
Υλικά:
2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
2 ½ ποτήρια ζωμός λαχανικών (κύβος)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουταλιά φιστίκια Αιγίνης
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι αρακά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. κρόκος Κοζάνης
1/2 κ.γ. ατζίκα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Σε 1/2 φλιτζανάκι νερό ρίχνουμε τον κρόκο και τον αφήνουμε 30 λεπτά.
Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα υλικά, και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.Προσθέτουμε και τον κρόκο.
Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
πηγη
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/pilafisinopisnhstisimo.html#ixzz2PfH2f4nm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου