Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Τάρτα από κουραμπιέ με κρέμα Patisserie





Τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο στη μαγειρική! Μια οικονομική συνταγή για τους κουραμπιέδες που σας περίσσεψαν και δεν θέλετε να τους πετάξετε. Θα φτιάξουμε μια τάρτα με κρέμα patisserie

Τάρτα από κουραμπιέ με κρέμα Patisserie


Υλικά για Patisserie

1lt γάλα

4 κρόκους

250gr ζάχαρη

1 βανίλια

70gr αλεύρι

80gr κορν-φλαουρ



Εκτέλεση
Βάζετε το μισό λίτρο γάλα μαζί με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν-φλάου και το αλεύρι. Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε ώστε να πίξει το μείγμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε την βανίλια και τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές το κατεβάζουμε από την φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και με μια μεμβράνη καλύπτουμε το μείγμα.
Η μεμβράνη πρέπει να ακουμπάει το μείγμα ώστε να μην πετσιάσει. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει.



Υλικά για τάρτα

1kg κουραμπιέδες

250gr βούτυρο τύπου Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου

3 κρόκους αβγών



Υλικά για γαρνίρισμα

Μαρμελάδα της προτίμησης σας ή φρούτα του δάσους



Εκτέλεση
Τρίβουμε τους κουραμπιέδες όπως είναι με την άχνη σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια, και το αφήνουμε για 5-10’ να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ένα ταψάκι τάρτας με αποσπώμενο πάτο για το ένα μπαλάκι, και άλλο ένα ταψάκι για το άλλο. Ανοίγετε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ώστε να καλύψετε το ταψάκι και τα τοιχώματα του, το ίδιο και για το άλλο ταψάκι.
Τα βάζουμε σε προθερμασμένο (165 βαθμούς )φούρνο για 20’. Όταν ψηθεί το αφήνουμε 5-10’ να κρυώσει και προσθέτουμε την κρύα patisserie ένα εκατοστό κάτω από την κορυφή του ταψιού.
Τέλος προσθέτετε μαρμελάδα της αρεσκείας σας.



Υλικά για γαρνίρισμα

Μαρμελάδα της προτίμησης σας ή φρούτα του δάσους

Tip: Αν θέλετε να κάνετε ένα ταψάκι τάρτας όλα τα υλικά είναι το ½ από τα αναγραφόμενα. Για την τάρτα που χρειάζονται 3 κρόκοι, για ένα ταψάκι θα βάλετε 2.

Tip: Το ταψάκι που θα χρειαστείτε για την τάρτα είναι το παρακάτω.
http://www.flowmagazine.gr/article/view/tarta_apo_kourampie_me_krema_patisserie/category/quality_of_life 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου