Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Το πιο "εξπρές" κεϊκ μπανάνας





Για μια μακρόστενη φόρμα, υλικά μου ήταν:
3 ώριμες μπανάνες,
2 μέτρια αυγά,
80 γραμ. βούτυρο αγελάδος,
70 γραμ. ελαιόλαδο,
1,2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 κουταλάκια (γεμάτα) μπεϊκιν πάουντερ,
χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή,
2-3 κουταλιές γάλα φρέσκο,
ελάχιστη κρυσταλλική βανίλια και τέλος,
μερικά πλακάκια σοκολάτας Υγείας (ή και γάλακτος αν έχετε).



Τις δύο μπανάνες τις έλιωσα μ' ένα πιρούνι σε βαθύ μπολ. Τους έριξα και τον χυμό πορτοκαλιού για να μην μαυρίσουν. Μέσα στο μπολ έριξα τ' αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακάτεψα πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Όχι μίξερ... πρωί-πρωί, μην ξυπνήσουμε και τους ανθρώπους γύρω μας. Τι μας φταίνε;

Σταδιακά ενσωμάτωσα στο πιο πάνω μείγμα, το αλεύρι που είχα ανακατέψει με το μπέϊκιν πάουντερ, εναλλάξ με το ελαιόλαδο και το γάλα. Ο χυλός μου έτοιμος.

Σε μακρόστενη φόρμα, ντυμένη με χαρτί ψησίματος, έβαλα τον μισό χυλό.

Στην επιφάνεια σκόρπισα τα πλακάκια σοκολάτας.
Από πάνω τον υπόλοιπο χυλό και τέλος στον χυλό μέσα, έβαλα την τρίτη μπανάνα κομμένη σε 4/4 τέταρτα.




Ψήθηκε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, καθώς το μείγμα δεν είναι υπερβολικά παχύ, αλλά είναι "βαρύ" λόγω της μπανάνας. Έτοιμο.
Μπήκε στο ταπεράκι μαζί μ' ένα τοστάκι, για να τους "κρατήσει" μέχρι το μεσημέρι.

Καλή απόλαυση αν αποφασίσετε να το φτιάξετε...και ειδικά τις πρώτες πρωϊνές ώρες :-)))
http://aromavanillias.blogspot.gr/2014/10/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου