Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τυρόψωμο σπέσιαλ!



Ένα τυρόψωμο, μα τι τυρόψωμο! Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί σ΄ένα φρεσκοψημένο και τραγανό τυρόψωμο. Καθώς έχει αρχίσει ήδη να μας βασανίζει από την ώρα που ψήνεται με την υπέροχη μυρωδιά του, αδημονούμε για το πρώτο κομμάτι που θα σπάσουμε από το καρβελάκι μόλις βγει από τον φούρνο. Δοκιμάστε αυτό το καταπληκτικό τυρόψωμο, θα σας κλέψει την καρδιά…


Τι θα χρειαστούμε…

800 γρ. αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (15 γρ.)
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κιλό φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Πώς θα το φτιάξουμε…



Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, και το αλάτι.



Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.



Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς C και βάζουμε μέσα την ζύμη μας για να φουσκώσει.



Αφού φουσκώσει…



…την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.



Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Τοποθετούμε μέσα ένα από τα 4 κομμάτια της ζύμης, το πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει και το λαδώνουμε.



Ρίχνουμε από πάνω το 1/3 από την φέτα σε τρίμματα και ρίγανη. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές…



…και σκεπάζουμε με το τέταρτο κομμάτι της ζύμης μας.

Μετά κάνουμε τα εξής…



Λαδώνουμε και διπλώνουμε.



Γυρίζουμε τις δύο άκρες σαν πέταλο και το στριφογυρίζουμε.



Το μαζεύουμε ξανά και του δίνουμε πάλι σχήμα καρβελάκι.



Το πατάμε να ανοίξει και το τακτοποιούμε γύρω-γύρω.



Ρίχνουμε από πάνω λαδάκι και ρίγανη. Το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά.

… και ξεκινάμε το τσιμπολόγημα από εδώ…



… και συνεχίζουμε εδώ…



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
http://cookeatup.com/tiropsomo-special/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου