Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Πανεύκολο Σοκολατένιο Γλυκό με Γιαούρτι



Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως τρελαίνομαι για σοκολάτα...σε οποιαδήποτε μορφή της. Στο σπίτι πάντα υπάρχει κάτι σοκολατένιο....για ώρα ανάγκης (όπως συνηθίζω να λέω)!!! Προσπαθώ βέβαια να μην τα τρώω αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα. Ακόμα και έξω όταν βγαίνω προτιμώ να αγοράσω ή να φάω γλυκά σοκολατένια.


Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να βρω μια συνταγή που να περιέχει σοκολάτα αλλά να είναι υγιεινή και να μην έχει πολλές θερμίδες. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλά ικανοποιητικό, αλλά κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό κυρίως από θέμα γεύσης.


Υλικά




  • Ένα πακέτο μπισκότα τετράγωνα πτι-μπερ (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ολικής Άλεσης)
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά light (έγω συνήθως χρησιμοποιώ διπλοστραγγιστά)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (προαιρετικά)
  • χυμό από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 1/2 κουβερτούρα (μαύρη κατά προτίμηση)
  • βιτάμ


Εκτέλεση


•Λιώστε τα μπισκότα στο multi.
•Λιώστε το βιτάμ και αδειάστε το στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
•Χτυπήστε με το μίξερ τα γιαούρτια και το ζαχαρούχο.
•Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι.

•Χτυπήστε μέχρι να αρχίσει να "δένει" η κρέμα.
•Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
•Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να κρυώσει λίγο.
•Προσθέστε σιγά-σιγά την κουβερτούρα στην κρέμα σας και χτυπήστε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
•Φτιάξτε μια βάση από τα μπισκότα και από πάνω τοποθετείστε την κρέμα σας
•Αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.


Tips


Εγώ χρησιμοποίησα μικρές ατομικές φορμίτσες για το γλυκό. Αν δεν έχετε μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσεως.
Η ποσότητα ζαχαρούχου που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη ένταση της γεύσης που θέλετε να έχει το γλυκό σας. Το ίδιο ισχύει και για την κουβερτούρα.Αν δεν το θέλετε με έντονη γεύση πορτοκαλιού, παραλέιψτε τον χυμό και κρατήστε μόνο το ξύσμα. Χωρίς χυμό θα διαχειριστείτε πιοεύκολα και την πυκνότητα της κρέμας!

Καλή απόλαυση
http://www.filenades.gr/ViewArticle.aspx?Id=4473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου