Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Μπισκότα με φρέσκα σύκα

Μαλακά μπισκότα με κομματάκια από φρέσκα σύκα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια χοντροκομμένα.





Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. ζάχαρη
113 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1 φλ. κομμένα φρέσκα σύκα (3 μεγάλα σύκα)


Φτιάχνει


24 μπισκότα


Πως το κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το γαρίφαλο και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγα λίγα στο μείγμα με το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα σύκα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και με το κουτάλι του παγωτού ή με ένα απλό κουτάλι, βάζουμε το μείγμα μας σε σειρές, προσέχοντας ώστε να απέχει το ένα μπισκότο από το άλλο λίγα εκατοστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά.



Λίγα μυστικά ακόμα


Για να τα βγάλετε από το ταψί 1. αφήστε να κρυώσουν 2. χρησιμοποιήστε σπάτουλα.



Διαβάστε περισότερο: Μπισκότα με φρέσκα σύκα http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-me-freska-sika.html#ixzz23tj7kgFf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου