Τρίτη 11 Ιουνίου 2013
Καλοκαιρινό κέικ με κεράσια και κερασένιο γλάσσο
ΠεριγραφήΓευστικό κέικ με φρέσκα κεράσια, μεταμορφώνετε σε τούρτα με αμύγδαλα και γλάσσο κερασένιο!!!
Τι χρειαζόμαστε:
300 γρ. φρέσκα κεράσια
350 γρ. μαργαρίνη
380 γρ. Φαρίνα Ολικής αλέσεως
250 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
αμύγδαλα φιλέ
1 φλ. του καφέ λικέρ κεράσι ή κονιάκ
άχνη για πασπάλισμα ή φτιάχνουμε γλάσσο.Γλάσσο:
1/3 φλ. μαργαρίνη
1 1/2 φλ. άχνη + 1 1/2 φλ. άχνη με 1 βανίλια
1/2 φλ. πολτοποιημένα κεράσια
10-12 άτομα ανάλογα τα κομμάτια
Πώς το κάνουμε:
1) Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα μαρινάρουμε στο λικέρ 30 λεπτά.
2) Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη,
3) ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, τη βανίλια και τη φαρίνα.
4) Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνουμε 45 λεπτά περίπου προσέχοντας να μην στεγνώσει.
5) Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη.
6) Αν θέλουμε να φτιάξουμε γλάσσο, χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη μαργαρίνη με το 1 1/2 φλ. άχνη καλά, ρίχνουμε τα πολτοποιημένα κεράσια και το άλλο 1 1/2 φλ.άχνη με τη βανίλια, χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το κεικ τούρτα. Τέλος πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να το κάνουμε με γλυκό κεράσι στραγγισμένο, το χειμώνα που δεν υπάρχουν τα φρέσκα! Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε απλό γλάσσο με χυμό κεράσι και άχνη και να το ρίξουμε στο κέικ αφού κρυώσει!
Η συνταγή είναι από τη Γιώτης μόνο με άχνη εγώ πρόσθεσα τα δυο είδη γλάσσου όποιο θέλετε κάνετε.
Διαβάστε περισότερο: Καλοκαιρινό κέικ με κεράσια και κερασένιο γλάσσο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kalokairino-keik-me-kerasia-kai-kerasenio-glasso.html#ixzz2Vu5jCtTa
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kalokairino-keik-me-kerasia-kai-kerasenio-glasso.html
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου