Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σουφλέ Kαταϊφι ... ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΟΥ







Μια χορταστική και μερακλίδικη πίτα - καταίφι, από τη Β. Ελλάδα


Υλικά ...



1 κουτί (500 γρ) "φύλλο καταίφι"



170 γρ εμένταλ



170 γρ κασέρι



170 γρ κεφαλογραβιέρα



170 γρ ζαμπόν



150 γρ μανιτάρια σε φέτες



1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο



2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα



2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος



7 αυγά



πιπέρι



Εκτέλεση Απλώστε



το καταϊφι στο τραπέζι της κουζίνας και κόψτε σε λωρίδες μήκους 10 εκ



και πλάτους 20 εκ, έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες μεγέθους 10 εκ x 20 εκ.



Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με 3 αυγά, τυριά τριμμένα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Βουτυρώστε



καλά μια λωρίδα καταϊφι. Βάλτε 2 κουταλιές γέμισης κατά μήκος της



λωρίδας της στενής πλευράς και τυλίξτε σε ρολό το καταϊφι. Επαναλάβετε



το ίδιο και με τις υπόλοιπες λωρίδες καταϊφιού. Βουτυρώστε καλά την



επιφάνεια. Βάλτε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο



πυρέξ. Χτυπήστε 4 αυγά, το γάλα και 1 φλιτζάνι κρεμά γάλακτος και



περιχύστε το καταϊφι. Αφήστε το 1 ώρα να φουσκώσει. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.




kikiri-kou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου