Τετάρτη 11 Μαΐου 2016
Παγωτό Γρανίτα ξυλάκι
ΥΛΙΚΑ
φρούτα εποχής που μας αρέσουν
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
θήκες για παγωτό ξυλάκι
στίφτης
μαχαίρι
κουταλάκι
κατσαρολάκι
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
Κόβουμε τα φρούτα που μας αρέσουν σε πολύ μικρά κυβάκια
Στίβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις θήκες του παγωτού με τα φρούτα
Ρίχνουμε και χυμό πορτοκαλιού μέχρι πάνω - να καλυφθούν τα φρούτα
Τοποθετούμε το ξυλάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσουν καλά
Για να τα βγάλουμε από τη θήκη, ζεσταίνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη θήκη ανάποδα, κρατώντας από το ξυλάκι. Η θήκη βγαίνει με μία πολύ απαλή κίνηση
Αν θέλουμε, αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό από καρπούζι ή από ρόδι
http://www.glykamageiremata.gr/page10.aspx
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου