Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Παγωτό Γρανίτα ξυλάκι



ΥΛΙΚΑ

φρούτα εποχής που μας αρέσουν
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

ΕΡΓΑΛΕΙΑ


θήκες για παγωτό ξυλάκι
στίφτης
μαχαίρι
κουταλάκι
κατσαρολάκι

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
Κόβουμε τα φρούτα που μας αρέσουν σε πολύ μικρά κυβάκια
Στίβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις θήκες του παγωτού με τα φρούτα
Ρίχνουμε και χυμό πορτοκαλιού μέχρι πάνω - να καλυφθούν τα φρούτα
Τοποθετούμε το ξυλάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσουν καλά
Για να τα βγάλουμε από τη θήκη, ζεσταίνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη θήκη ανάποδα, κρατώντας από το ξυλάκι. Η θήκη βγαίνει με μία πολύ απαλή κίνηση
Αν θέλουμε, αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό από καρπούζι ή από ρόδι
http://www.glykamageiremata.gr/page10.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου