Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Πώς αφαιρείται η καφεΐνη από το στιγμιαίο καφέ ;

Ο ντεκάφ στιγμιαίος καφές, είτε ζεστός είτε κρύος, αποτελεί μια επιλογή για άτομα που για δικούς τους λόγους θέλουν να απολαύσουν την αγαπημένη γεύση του καφέ αλλά δεν θέλουν ή δεν πρέπει να προσλάβουν καφεΐνη...

Έτσι όσοι έχουν κάποια υπερευαισθησία στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, προβλήματα ύπνου, θηλάζουσες ή εγκυμονούσες ή ακόμα και από άτομα που ακολουθούν ομοιοπαθητικές θεραπείες, μπορούν να πίνουν τον καφέ τους χωρίς ενοχές επιλέγοντας ντεκαφεϊνέ.

Ωστόσο πολλοί θέτουν το ερώτημα περί του πώς αφαιρείται η καφεΐνη από το στιγμιαίο καφέ και αν αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει κάποια μη φυσικά μέσα. Είναι λοιπόν η αποκαφεϊνοποίηση μια φυσική διαδικασία;

Η απάντηση είναι : απολύτως! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και μέθοδοι αποκαφεϊνοποίησης. Αν και όλες θεωρούνται ασφαλείς και έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, ωστόσο αυτή που χρησιμοποιείται για το στιγμιαίο καφέ είναι η πιο φυσική, καθώς γίνεται μόνο με τη χρήση νερού.

Οι κόκκοι του καφέ βυθίζονται σε νερό, οι πόροι τους ανοίγουν και η καφεΐνη που είναι από τη φύση της μια υδατοδιαλυτή ουσία, σιγά σιγά απομακρύνεται.

Το διάλυμα καφεΐνης που προκύπτει απομακρύνεται ενώ οι κόκκοι του καφέ, απαλλαγμένοι πιά από την καφεΐνη, συνεχίζουν την ίδια προσεκτική διαδικασία για να προσφέρουν το εκχύλισμά τους , γεμάτο από γεύσεις και άρωμα, που θα μετατραπεί σε στιγμιαίο καφέ.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι πρόκειται για έναν απόλυτα φυσικό τρόπο απομάκρυνσης της καφεΐνης, ο οποίος δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα οργανοληπτικά αλλά και θρεπτικά χαρακτηριστικά του καφέ. Τα αντιοξειδωτικά του για παράδειγμα παραμένουν αναλλοίωτα.

Για αυτό και πολλές επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν ότι τόσο ο κανονικός όσο και ο ντεκαφείνέ παρέχουν οφέλη σε διάφορους τομείς της υγείας, όπως έναντι νοσημάτων του νευρικού συστήματος (νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον), του διαβήτη, των καρδιαγγειακών.

neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου